Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення нових робочих місць – запорука стабільності. Ігор Райнін

Створення нових робочих місць – запорука стабільності. Ігор Райнін

У Харківській обласній державній адміністрації відбулась нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігора Райніна щодо покращення в області ситуації із створення нових робочих місць та про шляхи впливу щодо їх створення, у тому числі при реалізації державних цільових програм та інфраструктурних проектів. На нараді були присутні керівники департаментів обласної державної адміністрації, Харківського обласного центру зайнятості, Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, Головного управління Міндоходів у Харківській області, обласного об`єднання організацій роботодавців.

«За обсягами створення нових робочих місць Харківська область посідає 4 місце в Україні. Кількість створених робочих місць у 2,7 рази перевищує кількість ліквідованих, але ліквідація з початку року 3,8 тисяч робочих місць в сучасних економічних умовах призводить до нестабільності на ринку праці області. Тому необхідно спрямувати роботу на збереження існуючих робочих місць», - зазначив Ігор Райнін.

За підсумками наради дано доручення профільним департаментам скласти перелік підприємств, які опинились під загрозою зупинки (скорочення) виробництва та звільнення працівників, та відпрацювати питання щодо отримання ними від обласного центру зайнятості допомоги по частковому безробіттю.

Також на нараді визначено шляхи та напрямки активізації роботи в області із створення нових робочих місць, зокрема, під час виконання державних цільових програм та інфраструктурних проектів.