Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ціни на цукор незначно виростуть. Ігор Швайка

Ціни на цукор незначно виростуть. Ігор Швайка

Ціни на цукор цієї осені незначно виростуть. Про це 22 серпня заявив у Харкові міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка. За його словами, підвищення ціни на цукор пов'язано із збільшенням кредитів і подорожчанням палива. «На сьогоднішній день в Україні повністю виконуються вимоги Меморандуму між Національною асоціацією цукровиробників України «Укрцукор» та Міністерством агрополітики про розподіл квот на вирощування цукрових буряків і виробництво цукру. Цього року не буде перевиробництва і не буде нестачі цукру», - зазначив Ігор Швайка.

За його словами, собівартість цукру цього року складе близько 9.50 - 10 грн. за кілограм. «Точна ціна для населення буде відома восени», - додав міністр аграрної політики і продовольства.

Довідка. Нагадаємо, що аграрії Харківської області планують в 2014 р виростити 720 тисяч тонн цукрових буряків при середній врожайності 365 ц / га, виробити - близько 110 тисяч тонн цукру.
З 25 серпня в Харківській області запрацюють п'ять цукрових заводів - в Коломацькому, Богодухівському, Балаклійському, Краснокутському та Вовчанському районах.