Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА Ігор Балута відвідав ВАТ «Турбоатом»

Голова ХОДА Ігор Балута відвідав ВАТ «Турбоатом»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав ВАТ «Турбоатом». В ході візиту він побував в основних цехах заводу - паротурбінному та гідротурбінному, ознайомився з особливостями виробництва і технологічного процесу на підприємстві, зустрівся з трудовим колективом.  Виступаючи перед працівниками заводу, Ігор Балута зазначив, що «Турбоатом» - найсильніше підприємство в Харківській області, яке знають далеко за її межами. Він подякував колективу за роботу і вручив кращим співробітникам почесні грамоти Харківської облдержадміністрації та подяки голови ХОДА.

Генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін розповів, що на сьогоднішній день підприємство завантажено замовленнями з темпом зростання до попереднього року на 130%.

«Наше головне завдання сьогодні - утримати існуючі ринки збуту - Україна, Росія, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан. Також ми активно працюємо по країнах Європейської Співдружності. Ми відвантажуємо продукцію до Фінляндії, Угорщини, Болгарії. Сьогодні ми беремо участь у тендері на поставку на Ризьку станцію. Це модернізація діючих блоків, які 40 років тому були нами ж поставлені», - зазначив Віктор Суботін.

За словами керівника підприємства, портфель замовлень на майбутній рік вже сформовано, зараз підприємство працює над формуванням замовлень на 2016-2017 роки.

Довідка. ВАТ «Турбоатом» завершило перше півріччя 2014 із чистим прибутком в обсязі 675,7 млн грн. Дохід від реалізації продукції склав 1 102,8 млн. грн., з темпом зростання до відповідного періоду 2013 року - 132,2%. Питома вага експорту в загальному обсязі реалізації склала - 71,2%. Загальна сума коштів, перерахована ВАТ «Турбоатом» до державного та місцевих бюджетів у вигляді податків, зборів та єдиного соціального внеску склала 434,3 млн. грн.

Середньомісячна заробітна плата промислово-виробничого персоналу склала - 4742 грн., виробничих робітників - 6378 грн., з темпом росту до аналогічного періоду 2013 року - 109,3%. Середньооблікова чисельність працюючих на підприємстві за перше півріччя 2014 року склала 5872 чол., в тому числі промислово-виробничий персонал - 5777 чол., з них: робітники - 3715 чол. (64,3%), службовці - 2062 чол. (35,7%).