Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У голови ХОДА з'являться три позаштатних радника від волонтерських організацій

У голови ХОДА з'являться три позаштатних радника від волонтерських організацій

Рада волонтерських організацій Харківської області делегує трьох активістів, які стануть позаштатними радниками голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і будуть курирувати напрямки, пов'язані з роботою в зоні АТО і з переселенцями з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Таке рішення було прийнято 20 серпня на зустрічі голови ХОДА з представниками Ради волонтерів. За ініціативи активістів, радники розділять три найголовніші напрямки - медицина, робота з переселенцями і робота з родичами поранених і вбитих в ході антитерористичної операції на Донбасі. «Є багато питань, де зусиль волонтерів недостатньо, потрібна допомога саме адміністративного ресурсу», - зазначила Вікторія Мілютіна - активістка волонтерської групи «Допоможи армії». 

Учасники зустрічі обговорили ряд болючих питань - розселення прибулих з Донецької та Луганської областей сімей, робота з родичами загиблих - надання їм юридичної та психологічної допомоги, якісна і своєчасна медична допомога пораненим.

Ігор Балута підтримав ряд ініціатив волонтерів. Зокрема, пообіцяв сприяння в питаннях забезпечення роботи машин швидкої допомоги в зоні АТО, а також лікарів-добровольців з харківських лікарень.

Співзасновник Благодійного фонду «Мир і порядок» Всеволод Кожемяко подякував голові ХОДА за зустріч. «Ми прийшли до вас не вимагати, а радити, підказувати, і готові запропонувати будь-яку допомогу, щоб наша спільна робота була ефективною», - зазначив він.