Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За якими підручниками вчитися кожна школа цього року вирішить самостійно

За якими підручниками вчитися кожна школа цього року вирішить самостійно

Цього року Міністерство освіти і науки України зняло обмеження на використання навчальної літератури в навчально-виховному процесі. «Будь-яка школа, будь-який вчитель, але разом з учнями, можуть самостійно визначати навчальну літературу, за якою будуть займатися», - зазначив 20 серпня на прес-конференції в прес-центрі ХОДА директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

Нагадаємо, на початку вересня минулого року регіональні управління освіти і науки отримали лист від Міністерства освіти і науки України, в якому було повідомлено про заборону використання підручників без спеціального дозволу (грифа) МОН. Навчальна література, яка не була включена в перелік рекомендованих МОН, була заборонена для використання під персональну відповідальність керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Також Анатолій Бабічев зазначив, що в цілому, ситуація в області із забезпеченням підручниками зараз нормальна. Однак, у зв'язку з невеликим збільшенням контингенту учнів за рахунок переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим, в деяких класах підручників не вистачає. Але, як запевнив Анатолій Бабічев, ця проблема буде вирішена на початку вересня за рахунок перерозподілу підручників між районами та школами області.

«Єдине серйозне питання - це підручники для 6-го класу, оскільки вони цього року повинні бути повністю оновленими. У нас є вже план доставки підручників, але на сьогоднішній день поки жоден підручник в область з Міністерства науки і освіти не надійшов. Але думаю, що до 1 вересня ці підручники будуть», - запевнив керівник Департаменту науки і освіти ХОДА.