Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навчальні заклади області готові до нового навчального року на 95%. Анатолій Бабічев

Навчальні заклади області готові до нового навчального року на 95%. Анатолій Бабічев

На сьогоднішній день навчальні заклади Харківської області до нового навчального року та опалювального сезону готові на 95%. Про це 20 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, залишилися невеликі ремонтні роботи, які будуть закінчені до початку жовтня. Також Анатолій Бабічев зазначив, що цього літа школами області проводились заходи, спрямовані на економію електроенергії. Зокрема, у навчальних закладах були утеплені вікна, двері, підвали.

Крім цього, підготовлено 496 котелень з 505 (98% із загального числа). З розрахункової потреби у вугіллі (30 тисяч тонн) вже заготовлено 51%. «Думаю, що цей навчальний рік пройде без проблем», - підкреслив директор Департаменту науки і освіти.

Анатолій Бабічев також повідомив, що цього року очікується трохи більше першокласників, ніж зазвичай - 23,5 тисячі. На сьогоднішній день в школи області вже зараховано 22,6 тис. першокласників, з них 1 тис. 300 дітей - з Донецької, Луганської областей і АР Крим.

Довідка. Цього року з 1 вересня розпочнуть роботу 698 дошкільних навчальних закладів та дитячих садків, 838 загальноосвітніх шкіл, 106 позашкільних навчальних закладів, 53 професійно-технічних навчальних закладів, 86 вищих навчальних закладів I-II II- IV рівнів акредитації, а також приватної форми власності .