Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з бійцями 22-го батальйону зони територіальної оборони, яких днями звільнили з полону

Ігор Балута зустрівся з бійцями 22-го батальйону зони територіальної оборони, яких днями звільнили з полону

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з харків'янами - бійцями 22-го батальйону зони територіальної оборони, які днями були звільнені з полону терористів. Нагадаємо, в полоні бійці перебували більше місяця. Керівник області пообіцяв допомогти тим бійцям, яким необхідно відновити документи - паспорти, водійські права, а також військові квитки. Крім того, хлопці в найближчі дні зможуть пройти повноцінний медичний огляд в Харківській обласній клінічній лікарні.

«Ми активно включилися в роботу по звільненню бійців з 22-го батальйону. Як ви вже знаєте, у Харківській обласній адміністрації працюють чиновники, які служили в Афганістані. І було прийнято рішення зв'язатися з представниками спілок ветеранів Афганістану в Луганській та Донецькій областях, щоб отримати більш повну інформацію про ситуацію, яка склалася. Хотілося б, звичайно, щоб хлопців звільнили раніше. Але були певні обставини, які завадили це зробити. Але ми все одно домоглися звільнення наших бійців. Зараз вони в Харкові, всі живі і здорові. Через 24 дня у них закінчується відпустка. І я сподіваюся, що в житті у хлопців все буде добре, і вони не будуть більше потрапляти в такі страшні ситуації », - підкреслив Ігор Балута.

Довідка. 16 серпня стало відомо, що п'ятеро харків'ян - бійців 22-го батальйону територіальної оборони - звільнені з полону терористів, в якому вони перебували з 5 липня 2014 року.