Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки привезли додому медалі чемпіонату Європи

Харківські синхроністки привезли додому медалі чемпіонату Європи

Ввечері, 18 серпня, збірна України з синхронного плавання повернулася додому, привізши з собою чотири медалі чемпіонату Європи, серед яких і золото. В Харкові спортсменок та їх тренерів зустрічали рідні, друзі, представники ЗМІ, а також офіційна делегація, на чолі із заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергієм Христоєвим, який привітав синхроністок з високими результатами, та побажав подальших перемог.

Збірна України з синхронного плавання, яка переважно складається з харківських спортсменок, вперше досягла такого успіху. На чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходить в Берліні, українські синхроністки піднімалися на п'єдестал пошани у всіх чотирьох видах програми. Дівчата змогли завоювати бронзову медаль в соло, срібло в дуетах та групових вправах, а також золото в комбі.

Медалі на чемпіонаті здобули харків'янки Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Олександра Сабада, Катерина Садурская, Анастасія Савчук, Катерина Рєзнік, Ольга Золотарьова, Ксенія Сидоренко, Ольга Кондрашова, а також киянка Дана-Марія Клименко та спортсменки з Донецька Олена Гречихина і Олександра Кашуба. При цьому Анна Волошина змогла зібрати на чемпіонаті повну колекцію з чотирьох медалей.

«Найбільш хвилюючим для мене було соло, тому що це була моя прем'єра на чемпіонаті Європи. Раніше на таких стартах я ніколи не виступала в соло, тому хвилювалася, адже на мені була велика відповідальність, і при цьому моїми суперницями були призерки Олімпійських ігор. Я вважаю, що це непоганий результат для першого разу», - зазначила Анна Волошина.

Зупинятися на досягнутому дівчата не збираються. У жовтні цього року на Кубку світу в Канаді  вони мають намір покращити свої результати.