Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При облдержадміністрації створено робочу групу зі сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження

При облдержадміністрації створено робочу групу зі сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження

Під головуванням директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Євгена Ярошенка відбулося перше засідання обласної робочої групи щодо сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження, яка була створена на виконання Протоколу засідання Міжвідомчої комісії з питань розвитку вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича від 24.07.2014р.

Робоча група при Харківській облдержадміністрації буде працювати за чотирма напрямками: державний економічний протекціонізм; оптимізація державного управління книговидавничою справою; реформування державного замовлення на книговидавничу продукцію; підтримка та розвиток читання, популяризація вітчизняної книги.

Відповідно до напрямків будуть працювати підгрупи, кожна з яких буде займатись створенням певних проектів та пошуком механізмів їх реалізації.

На першому засіданні було обговорено низку проблемних питань: необхідність подовження податкових пільг для суб’єктів видавничої справи, зокрема податку на прибуток та на ПДВ, зменшення кількості обов’язкових примірників, друк видань на папері вітчизняних виробників та інші.

Довідка: Голова робочої групи щодо сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження - Ярошенко Є.С., директор Департаменту масових комунікацій ХОДА. Члени групи: Плотнік Н.А., начальник відділу культури, мистецтва та навчальних закладів Департаменту культури і туризму ХОДА; Ген С.Н., директор видавництва «Золоті сторінки»; Красовицький О. В., генеральний директор ТОВ «Видавництво Фоліо»; Круглов В. В., директор видавництва «Ранок»; Супруненко Н.А., заслужений діяч мистецтв України, поетеса, член Харківського відділення Національної Спілки письменників України.