Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На фінансування профілактики і лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД з початку року з облбюджету виділено 3,7 млн.грн.

На фінансування профілактики і лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД з початку року з облбюджету виділено 3,7 млн.грн.

Протягом першого півріччя 2014 року на фінансування заходів з профілактики та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД з обласного бюджету виділено 3,7 млн.грн., з державного - 1,1 млн.грн. Про це в ході засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. За його словами, виділені кошти були спрямовані на своєчасне обстеження населення та представників груп ризику, забезпечення вільного доступу населення до консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію, створення кабінетів «Довіра».

У засіданні ради також взяли участь представники неурядових громадських організацій, що об'єднують людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією та хворих на туберкульоз.

Довідка. Фінансування профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу здійснюється з обласної програми «Здоров'я Слобожанщини». Сума фінансування цих двох напрямків на 2014 рік становить близько 16 млн.грн.