Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» виготовив вузли гідрогенератора для Дніпродзержинської ГЕС

«Електроважмаш» виготовив вузли гідрогенератора для Дніпродзержинської ГЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило виготовлення перших трьох секторів статора для реконструкції гідрогенератора СВ 1500/110-116М УХЛ4 станційний №6 на Дніпродзержинській ГЕС (ПАТ «Укргідроенерго»).  Потужність гідрогенератора зонтичного типу СВ1500/110-116М УХЛ4 становить 48,4 МВт. Контракт на виконання робіт був підписаний в жовтні 2013 року. Повністю відвантажити готову продукцію підприємство планує у вересні 2014 року. Прийом вироблених вузлів здійснювався представниками замовника.

«Процедура прийому вузлів устаткування - це звичайна практика для нашого підприємства. Ми надаємо замовнику можливість контролювати процес виробництва машини на всіх його етапах аж до збірки і випробувань», - зазначив директор заводу Володимир Глушаков.

Завод бере участь в реконструкції обладнання на Дніпродзержинській ГЕС з 2004 року. За цей час на електростанцію поставлено обладнання для модернізації та капітального ремонту 6-ти гідрогенераторів російського виробництва.

Довідка. Державне підприємство завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту.

ДП завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни.