Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу Андреасом Шокенгофом

Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу Андреасом Шокенгофом

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина, заступником голови фракції правлячої фракції ХДС/ХСС з питань зовнішньої, оборонної та європейської політики Андреасом Шокенгофом. У зустрічі також взяли участь радник з питань зовнішньої політики фракції ХДС/ХСС Ганс-Йоахим Фаленскі, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтер Детлеф, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Віктор Коваленко.

У ході зустрічі учасники обговорили соціально-політичну та економічну ситуацію в Україні, а також можливі напрямки співпраці між двома країнами, в яких могла б взяти участь Харківська область.

Андреас Шокенгоф зазначив, що з тими викликами, з якими зіткнулася зараз Україна, враховуючи конфлікт на Донбасі, можна впоратися, побудувавши відкрите, демократичне суспільство. «Те, що відбувається в Україні, - загроза стабільності для всієї Європи. Всі ми зацікавлені в тому, щоб повернутися до нормального життя», - підкреслив він.

За його словами, зараз дуже важливо, щоб Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом була ратифікована якомога скоріше.

Ігор Балута подякував Андреасу Шокенгофу за професійну оцінку того, що відбувається в Україні, а також розповів про роботу, яку веде Харківська область, допомагаючи переселенцям з Донецької та Луганської областей і відновлюючи звільнені міста Донбасу. Голова ОДА зазначив, що, незважаючи на складну ситуацію в Україні, Харківська область демонструє стабільні економічні показники, особливо в агропромисловому секторі. «Це один з тих напрямків, в яких ми могли б успішно співпрацювати», - зазначив він.

Андреас Шокенгоф також висловив надію на те, що в Харківській області з'являться нові бізнес-проекти в рамках програми Східного партнерства та німецько-української співпраці.