Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Показник смертності від СНІДу в Харківській області знижений в три рази

Показник смертності від СНІДу в Харківській області знижений в три рази

Захворюваність ВІЛ-інфекцією в Харківській області порівняно з минулим роком знизилася на 20%, на СНІД - на 10%. Вперше за останні роки вдалося знизити показник смертності від СНІДу майже в 3 рази. Про це на засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу заявив профільний заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. За його словами, обласна влада докладе всіх зусиль для продовження зазначених вище тенденцій. Як зазначив головний лікар Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олександр Черкасов, в цілому Харківська область відноситься до регіонів з низькими показниками поширення ВІЛ-інфекції. За даними Черкасова, станом на 1 серпня в області зареєстровано 303 випадки захворювання на ВІЛ-інфекцією і 139 випадків захворювання на СНІД.

За словами головлікаря, на диспансерному обліку зараз знаходиться 2 тис. 936 ВІЛ-інфікованих людей, що проживають в Харківській області, в тому числі 224 дитини. У 52 дітей підтверджено діагноз ВІЛ-інфекції. Також на обліку стоїть 554 хворих на СНІД. В основному це пацієнти 25-49 років.

За підсумками засідання головам районних державних адміністрацій і мерам міст обласного значення було дано доручення про приведення штатного розкладу кабінетів "Довіра" у лікувально-профілактичних закладах області у відповідність до вимог наказу Міністерства охорони здоров'я України від 12.03.2008 № 122 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 23.02.2000 року №33».

Юрій Георгієвський також акцентував на посиленні міжвідомчого і громадського контролю в питаннях профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД та протидії захворюванню на туберкульоз в Харківській області.