Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто відкрилися міжнародні змагання зі стрільби з лука «Стріли Слобожанщини»

У Харкові урочисто відкрилися міжнародні змагання зі стрільби з лука «Стріли Слобожанщини»

На спортивній базі СДЮШОР зі стрільби з лука «Комунар» урочисто відкрилися змагання зі стрільби з лука «Стріли Слобожанщини». Ці змагання проходять в Харкові вперше. У них беруть участь найсильніші лучники України з Сумської, Київської, Донецької, Чернігівської, Рівненської, Львівської та Харківської областей. Програмою турніру передбачено виступи в класичному і блочному луці. В урочистій церемонії відкриття взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки заступника Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, який привітав лучників з участю в дебютних для Харкова змаганнях.

«Сьогодні ми починаємо добру традицію, яка, я впевнений, буде радувати любителів стрільби з лука щорічно. Ми відкриваємо міжнародні змагання зі стрільби з лука «Стріли Слобожанщини». 120 спортсменів з різних куточків України приїхали «в першу столицю», щоб показати свою майстерність і намітити плани для подальшого спортивного вдосконалення. Ми з нетерпінням чекаємо красиву безкомпромісну боротьбу і високі результати. Упевнений, що ці змагання відкриють нові імена талановитих спортсменів, а також сприятимуть зміцненню дружніх зв'язків між регіонами нашої країни», - зазначив Іван Варченко у своєму зверненні до учасників турніру.

Довідка. У Харківській області секції зі стрільби з лука працюють в КЗ Харківська міська СДЮСШОР зі стрільби з лука «Комунар», КЗ «Школа вищої спортивної майстерності», ХДУФК №1, а також цього виду спорту навчають відділення ФСТ «Спартак», «Динамо» і СК «Універ».

Федерація стрільби з лука в Харківській області працює з 1971 р. Вона є колективним членом федерації стрільби з лука України (ФСЛУ) з 1991 р. Президент федерації стрільби з лука Харківської області - Генеральний директор ДНВП «Об'єднання Комунар» Любомир Сабадош. Почесний президент ФСЛХО - Анатолій Васильєв, з якого почалася історія стрільби з лука на території Харківської області.