Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний Міжвідомчий координаційний штаб дякує волонтерському руху Харківщини за сприяння в наданні допомоги переселенцям

Регіональний Міжвідомчий координаційний штаб дякує волонтерському руху Харківщини за сприяння в наданні допомоги переселенцям

«Хотілося б висловити велику подяку волонтерам Харківщини за сприяння в наданні допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Ми тісно взаємодіємо з волонтерами щодо будь-яких питань. Представники волонтерських організацій працюють у нас в штабі, бувають на всіх наших заходах, дають поради щодо роботи з переселенцями з різних напрямків», - заявив 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА начальник Харківського регіонального Міжвідомчого координаційного штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.

За його словами, допомога волонтерів була особливо корисна в перші тижні, коли переселенці тільки почали прибувати в Харківську область.

«Спочатку у нас не було бази даних по житлу. І представники волонтерських організацій оперативно розселяли людей до вирішення цього питання. Зараз волонтери дуже допомагають з продуктами харчування для переселенців. В основному продуктовими наборами займаються вони. В даний момент ми підшукуємо складське приміщення, де волонтери змогли б зберігати все необхідне для переселенців. Також наші волонтери активно задіяні в роботі консультаційного пункту для переселенців, який знаходиться на залізничній станції Харків-Пасажирський. Хлопці та дівчата зустрічають людей на вокзалі, надають їм всю необхідну інформацію, допомагають визначитися з житлом та іншою допомогою. В цілому у нас дуже добре налагоджена робота, ми і далі плануємо співпрацювати з волонтерськими організаціями», - розповів Олександр Волобуєв.