Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута спростував інформацію, що з'явилася у низці засобів масової інформації, про випадки примусової мобілізації в Харківській області

Ігор Балута спростував інформацію, що з'явилася у низці засобів масової інформації, про випадки примусової мобілізації в Харківській області

Інформація про примусову відправку юнаків до лав Збройних Сил України та Національної гвардії в Харківській області не відповідає дійсності. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Він підкреслив, що існує чітко прописана юридична процедура вручення повістки. «Повістка вручається особисто представником військкомату або представником влади. Вона повинна бути відповідним чином заповнена, на ній повинна стояти печатка. Поширення повісток без печаток, а також по поштових скриньках неправомірно», - зазначив голова ХОДА. 

Ігор Балута також підкреслив, що інформація про випадки примусового затримання осіб і відправку їх у військкомати є неправдивою. «Представники силових структур виїжджали на місця, де нібито затримували людей, опитували можливих свідків. Але жоден з випадків, про які повідомлялося в соцмережах, а також у деяких засобах масової інформації, не підтвердився. Крім того, за цей час не надійшло жодної заяви від родичів або від осіб, які нібито були затримані. У військкоматах немає ніяких інших осіб, крім тих, які отримали офіційну повістку, і з'явилися добровільно», - розповів Ігор Балута. 

За словами голови ХОДА, поширення подібних чуток є ні чим іншим як спробою дестабілізувати ситуацію в Харківській області та зірвати план мобілізації. «Це вигідно тим людям, які не зацікавлені в позитивному іміджі української армії та підвищення обороноздатності нашої країни», - вважає Ігор Балута. 

Теги