Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві масштабно відсвяткують День народження Рєпіна

У Чугуєві масштабно відсвяткують День народження Рєпіна

5 серпня в м. Чугуєв відбудуться святкові заходи, присвячені 170-й річниці з Дня народження художника Іллі Рєпіна. Як розповіла директор Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна Світлана Бучаста, з 10.00 в садибі художника проходитиме урочиста зустріч. Тут же гостям буде запропонований «рєпінський чай». Також на території будинку-музею будуть виставлені студентські проекти з реконструкції садиби Рєпіна і зі створення в Чугуєві музейного кварталу.  «Це дуже цікавий студентський проект, хоч навіть на перший погляд і здасться вам трохи фантастичним. Але з ним варто ознайомитися», - зазначила Світлана Бучаста. 

Далі святкова програма продовжиться в художній галереї Рєпіна, де о 12.30 відкриється виставка робіт Володимира Оглобліна «Академічка», присвячена академічній дачі імені Іллі Рєпіна, яка знаходиться у Тверській області. Після чого у будівлі галереї урочисто погасять поштову марку, присвячену ювілею художника. А далі відбудеться закриття ХV міжнародного рєпінського пленеру. 

Як підкреслила Світлана Бучаста, в цей день всі бажаючі зможуть безкоштовно відвідати екскурсії в будинку-музеї Іллі Рєпіна та художній галереї. 

До слова, в рамках свята 2 серпня в Чугуєві пройде велоквест. Він стартує на площі Леніна і пройде під девізом «У Чугуїв! До Рєпіна! У музей! Бери з собою своїх друзів!». Учасникам буде запропонована гра-квест рєпінськими місцями з завданнями, які передбачають знання основних моментів життя і творчості художника.

Довідка. Художньо-меморіальний музей І.Рєпіна (вул. Рози Люксембург, 8, Чугуїв, Харківська обл.) - пам'ятник історії (охоронний номер 1498) та архітектури місцевого значення (охоронний номер 736).
 

Теги