Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дітей-сиріт з Луганського обласного будинку дитини поселили в двох дитячих установах Харківщини

Дітей-сиріт з Луганського обласного будинку дитини поселили в двох дитячих установах Харківщини

Шістдесят один малюк у віці до чотирьох років евакуйований з Луганського обласного будинку дитини №2 до Харкова.  «Питання курирує особисто голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Робиться все, щоб питання вирішувалися оперативно, з найменшою втратою часу», - сказав голова Куп'янської райдержадміністрації Микола Ситник. 

У Куп'янську, де був проведений первинний огляд дітей, вони пробули не більше півтори години. Потім дітей відправили до Харкова. В обласному центрі малюків прийняли в двох дитячих установах.

«Ми їх чекали. Підготували три вікові групи. Зараз будемо дітей купати, годувати, розбиратися з юридичними документами, будемо робити все для того, щоб забезпечити їм спокій, затишок і спокійну ніч», - зазначила головний лікар Харківського обласного будинку дитини №2 Олена Чистіліна.

З малюками, запевняє Олена Чистіліна, з першого дня перебування в їхньому новому будинку будуть працювати педагоги і психологи. 

Нагадаємо, представники так званої «Луганської Народної Республіки» намагалися вивезти дітей на територію Російської Федерації, але діти були повернуті в Україну та евакуйовані до Харкова. 

Теги