Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку в Харків

61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку в Харків

61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку спочатку в Куп'янськ, потім до Харкова. Питання переміщення дітей знаходиться на особистому контролі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. Як розповіла головний лікар Луганського дитячого будинку Катерина Донцова, представники так званої «Луганської Народної Республіки» намагалися вивезти дітей на територію Російської Федерації, але дітей було повернено в Україну.

«Дітей зустріли в Куп'янській центральній міській лікарні, куди приїхала бригада лікарів з двох дитячих будинків Харківської області, в які будуть відправлені ці діти. Тут, у Куп'янську діти пройшли первинний медичний огляд, їх нагодували і прийняли відповідні документи. Зокрема, до дитячих будинків Харківщини буде відправлено 28 дітей віком до двох років і 33 дитини - від двох до чотирьох років», - сказав заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук. 

Як розповіла головний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ОДА Світлана Ковальова, діти перенесли переїзд задовільно і почуваються добре. 

Теги