Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Іван Варченко привітав мусульман із святом Ураза-Байрам

Іван Варченко привітав мусульман із святом Ураза-Байрам

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови обласної державної адміністрації Іван Варченко відвідав Харківську соборну мечеть ( вул. Ярославська, 31) та привітав духовенство та віруючих релігійної громади мусульман сунітського толку із закінченням священного місяця Рамадан – святом Ураза-Байрам. 

«Прийміть щирі поздоровлення із закінченням благословенного для всіх мусульман місяця Рамадан і світлим святому Ураза-Байрам! Рамадан – місяць духовного вдосконалювання й благочестя, місяць милосердя. Певен, саме так – у молитвах і добрих справах – ви прожили священний місяць Рамадан.

Нехай свято Ураза-Байрам принесе в кожний будинок і кожну сім'ю мир, злагоду, любов і щастя! Вірю, що в цей святковий день не залишаться без уваги всі ваші молитви, богоугодні діяння й благі наміри. Нехай духовний капітал, накопичений вами у священному місяці Рамадан, буде збережений і багаторазово збільшений!», - сказав Іван Варченко.

Довідка. Рамадан – дев'ятий місяць мусульманського календаря; цей місяць є найважливішим і найурочистішим для мусульман – протягом усього місяця дотримується суворий піст (араб. «саум» або загальнотюркське «ураза»). У місяці 30 днів.
Рамадан є Священним місяцем ісламу. Мусульмани дуже чекають на його прихід, адже вважається, що саме у Рамадан Бог надіслав Пророку Мухаммеду перше одкровення Корану. А вже згодом Всевишній звелів, що Піст протягом Рамадану навчає цінувати Божі дари – їжу й пиття. Віруючі на власному досвіді пізнають почуття голоду. Це спонукає бути чуйнішими до потреб мільйонів бідних людей. Саме протягом Рамадану мусульмани намагаються бути особливо щедрими.
Під час Рамадану мусульмани пильно стежать за своєю поведінкою, мовою, утримуються від лайки і поганих вчинків. 

Теги