Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області обговорили проект Програми правової освіти населення регіону на 2014 - 2018 рр.

У Харківській області обговорили проект Програми правової освіти населення регіону на 2014 - 2018 рр.

Під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулося чергове засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, на якому були розглянуті питання про підготовку Програми правової освіти населення Харківської області на 2014-2018 рр., про діяльність юридичних клінік при вищих навчальних закладах м. Харкова, а також про профілактику повторної злочинності.  

«Сьогодні на обласну міжвідомчу координаційно-методичну раду з правової освіти населення покладена особлива відповідальність. Враховуючи соціально-політичну ситуацію останніх місяців в Україні, зазначу, що саме високий рівень правової культури населення міг би запобігти тим процесам, які ми спостерігаємо зараз. Особливо це стосується нерозуміння і неправильного трактування понять децентралізації, федералізації, а також незнання про відповідальність за реалізацію певних дій», - підкреслив Юрій Георгієвський. 

За підсумками обговорення проекту Програми правової освіти населення Харківської області на 2014-2018 рр., представленого заступником директора Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації - начальником управління правової та організаційної роботи Тетяною Барановською, були внесені пропозиції щодо проведення соціологічних досліджень на базі вищих навчальних закладів області з метою моніторингу правової культури студентства області, а також відзначена необхідність використання нових інформаційних технологій для популяризації правових знань та проведення правоосвітньої роботи. 

Членам Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення було поставлено завдання до 10 вересня 2014 року надати до Юридичного департаменту облдержадміністрації пропозиції до проекту Програми правової освіти населення Харківської області на 2014 - 2018 рр.