Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Буденний Храм» повинен зупинити кровопролиття на території України

«Буденний Храм» повинен зупинити кровопролиття на території України

Сьогодні в сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської РДА, волонтерів та меценатів розпочалося будівництво дерев'яного храму Архангела Михаїла. За легендою першим побудував такий «буденний Храм» князь Володимир, який пообіцяв Богу побудувати Храм, якщо йому вдасться врятуватися від печенігів і зупинити війну. Він врятувався і повернувся до Києва, де виконав свою обіцянку. В давнину, коли громада будувала такий Храм, то чума або війна відступала. Як зазначив координатор проекту «буденний Храм» заради миру Антон Жиляков, коли вихованці театру «Тимур» дізналися про дану історію і вирішили виступити з ідеєю побудувати такий Храм у Харкові.

«Ми всі вже давно живемо тим, що в нашій країні йде війна. І для того, щоб захистити наше місто від цього лиха, діти запропонували зробити таке диво – побудувати Храм за один день. Ми сподіваємося на те, що його сили вистачить, щоб не тільки не допустити військові дії в Харкові, – може, його світла вистачить, щоб зупинити в інших областях та містах України кровопролиття. Участь у зведенні Храму взяли понад 40 будівельників і 100 волонтерів», - розповів Антон Жиляков.

Бюджет даного проекту склав 250 тис. грн. Кошти були зібрані мешканцями не тільки Харкова, але Ізраїлю, Іспанії, Португалії, Росії та інших країн. Скелет Храму привезений з Дніпропетровська. Сам же Храм являє собою дерев'яний зруб площею 6 на 8 м з великим золотим куполом. Місце під споруду Храму виділила Харківська райдержадміністрація.

«Ми відразу відгукнулися на цю пропозицію, адже всі засоби хороші для припинення війни. Діти звернулися до дорослих, дорослі організувалися, прийнявши ініціативу дітей всією душею. Були зібрані кошти, був куплений матеріал для будівництва Храму. Ми визначилися з місцем, і вибір припав на дану територію. За переказами тут одна з найвищих точок в Харківській області, місце проглядається з усіх сторін. Я впевнений, що Храм буде побудований за 24 години, і свято вірю в те, що ідея дітей, яку ми сьогодні втілюємо, займе гідне місце, біда в Україні припиниться, ми заживемо колишнім мирним життям, на яке ми всі заслуговуємо», - сказав голова Харківської РДА Юрій Шпарага.

Будівництво Храму та його освячення завершиться сьогодні о 22:00.