Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Іван Варченко взяв участь у конференції «Міжнародний проект «Енергоефективне село»: версія 2.0»

Іван Варченко взяв участь у конференції «Міжнародний проект «Енергоефективне село»: версія 2.0»

У Харкові відбулася конференція «Міжнародний проект «Енергоефективне село»: версія 2.0» в рамках соціального проекту «Енергоефективне село», ініційованого «Інститутом сталого розвитку» за підтримки Корпусу Миру США та Агенції США з Міжнародного Розвитку (USAID). На конференції, у якій взяли участь в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, обговорювалися проблеми та шляхи їх вирішення у сфері енергозбереження.

Метою заходу є ініціювання активного діалогу між бізнесом та органами місцевого самоврядування для впровадження сучасних технологій та наукових розробок у соціальній сфері с. Веселе Харківського району, під час впровадження концепції проекту «Енергоефективне село».

За словами Івана Варченка, під час реалізації проекту планується створити успішну демонстраційну модель енергоефективного села; розробити стратегію залучення ресурсів приватних компаній та міжнародної технічної допомоги для впровадження енергоефективних технологій на об’єктах соціальної сфери с. Веселе; зменшити долю витратної частини бюджету села на енергетичні носії, з наступним спрямуванням коштів на реалізацію місцевої програми соціально-економічного розвитку.

Партнерами заходу виступили: Почесне Консульство ФРН в Харкові, Корпус Миру США, Харківська обласна рада, Харківська обласна державна адміністрація, Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області, Харківська районна рада.

Довідка. Проекти за принципом «енергоефективне село» активно працюють у європейських країнах, наприклад, Федеративній Республіці Німеччина, Франції, Польщі. Дані проекти є довгостроковою цільовою програмою, що складається із низки мікропроектів, метою яких є забезпечення енергетичної сталості сільських громад та зменшення витрат місцевих бюджетів на енергетичні носії.