Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні вдалося поліпшити показники роботи промисловості

У регіоні вдалося поліпшити показники роботи промисловості

Про це під час спільної наради Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської обласної державної адміністрації з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, які розташовані у Харківській області, розповів заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Індекс промислової продукції, який у 2013 році складав 94,9%, за підсумками роботи 5 місяців поточного року збільшився на 3,5% і станом на 1 червня складає 98,4%. Це перевищує аналогічний показник по Україні - 95,4%. За останні роки рентабельність галузі дещо знизилась. Проте у 2013 році промисловість закінчилась з позитивним фінансовим результатом, прибуток галузі становив 2,2 млрд. грн», - сказав Василь Хома.

Також він зазначив, що незважаючи на ускладнення промислово-економічного клімату, промисловці Харківщини продовжують вкладати власні кошти в модернізацію виробництва, вирішувати завдання збереження конкурентоспроможності на внутрішньому і зовнішніх ринках.

«У 2013 році промисловість області освоїла капітальних інвестицій на суму 2,9 млрд. грн. Пріоритетним напрямком інвестування енергозбереження є вкладання коштів і інвестицій великими підприємствами. Впровадження заходів на енергозбереження стало невід`ємною складовою частиною програми розвитку промислових підприємств. Розроблені та поступово впроваджуються заходи щодо раціонального використання валових енергетичних ресурсів, здійснення роботи з заміни та модернізації застарілого та енергоємного обладнання. Успішно працюють в даному напрямку такі підприємства, як ВАТ «Турбоатом», Харківський машинобудівний завод «ФЕД» та «Електроважмаш», - розповів Василь Хома.