Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При голові ХОДА створено групу сприяння люстраційним процесам

При голові ХОДА створено групу сприяння люстраційним процесам

При голові Харківської облдержадміністрації створено групу взаємодії із громадськістю щодо проведення люстраційної діяльності. Рішення про це було ухвалено сьогодні під час робочої зустрічі за участю голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, директора Департаменту масових комунікацій ОДА Євгена Ярошенка та групи радників голови ХОДА – Максима Олексієнка, Миколи Пахніна, Євгена Соловйова, Ігоря Рассохи. 

«Провівши напередодні консультації з громадськістю, ми зрозуміли, що формалізувати створення дорадчого органу при ХОДА в умовах відсутності відповідного закону і становлення нормативної бази для люстраційної діяльності, не можна, бо це буде заангажований формат», – пояснив Ігор Балута.

Тому, за словами голови ХОДА, було вирішено спочатку вивчити досвід діяльності люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів, дізнатися бачення центрального органу на роботу комітету на регіональному рівні, а також проаналізувати досвід країн європейської співдружності, зокрема Чехії, Польщі, Угорщини, які вже проходили цей шлях. Цю роботу очолить радник голови Харківської облдержадміністрації Максим Олексієнко.

Задля оперативного реагування група сприяння люстраційним процесам буде надавати громадськості консультаційну та організаційну допомогу, юридичний супровід. Також планується спільно з громадськістю пропозиції від Харківщини направляти до люстраційного комітету України при Кабміні задля закріплення їх на законодавчому рівні.