Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розіграли Кубок області з пейнтболу

У Харкові розіграли Кубок області з пейнтболу

На стадіоні «Арсенал» відбувся ІІ етап Кубку Харківської області з пейнтболу. В урочистому відкритті змагань взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко та заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв. 

У привітальному слові Іван Варченко висловив свої сподівання, що такі види спорту зможуть виховати молодих чоловіків та жінок справжніми героями України, які будуть готові захищати свою Батьківщину, та побажав перемог.

«Пейнтбол - молодий вид спорту, та я вважаю, що майбутнє у всіх видів спорту, які роблять з хлопчика мужчину, а з жінки роблять захисницю своєї Батьківщини – прекрасне. Я впевнений, що вони будуть розвиватися, вони будуть знаходити підтримку і у громадськості, і у держави. Тому стосовно пейнтболу у мене жодних сумнівів, що цей вид спорту буде з кожним днем більш затребуваний в Україні», - зазначив Іван Варченко. 

Участь у Кубку області, який є відкритим, взяло більше десяти харківських команд та гості з Києва, Дніпропетровська, Сум, Одеси, Кривого Рогу та Комсомольська.

Після урочистого відкриття команди розіграли між собою медалі у двох дивізіонах.

У другому дивізіоні переможцями стали пейнтболісти з харківської команди «Штурм». Друге місце посіли харків’яни з команди «Wolf», а бронзові медалі дісталися команді «Барракуда» з Комсомольська. В першому дивізіоні також перші два місця поділили між собою харківські команди. Переможцем другого етапу Кубка області з пейнтболу стала команда «Kharkov Rage», а друге місце посіла команда «БОМБА». Третє місце дісталося дніпропетровській команді «Worms». Переможців та призерів змагань нагородили кубками, медалями та грамотами Департаменту у справах молоді та спорту.

Довідка. Пейнтбол досить молодий вид спорту не тільки в Україні, але і по всьому світі. В нашу країну він прийшов на початку 90-х років минулого століття, а у 1998 році була заснована Федерація пейнтболу України, і незабаром він був визнаний видом спорту в Україні. Тоді і почався розвиток спортивного напрямку цієї захопливої гри на теренах України та на Харківщині. Зараз у Харкові постійно проводяться змагання різного рівня, від маленьких турнірів до чемпіонатів та Кубків України. Одним з підготовчих етапів до Кубку України, який відбудеться у Харкові в вересні цього року, а також чемпіонату України, який у серпні прийме Одеса, став другий етап Кубку області, де змагалися команди по три чоловіка – так званий троєчний формат.