Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Міхалем Баєром

Ігор Балута провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Міхалем Баєром

Відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Міхалем Баєром. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ОДА Юлія Світлична.  

Під час зустрічі Ігор Балута закцентував увагу на необхідності активізації співробітництва Угорщини з Харківською областю.

«Хотілося б зупинитися на деяких моментах нашої співпраці. На жаль, між Харківською областю ні з одним з регіонів Угорщини не підписано ніякого документа про співпрацю. Ми хотіли б, щоб ця робота все-таки була пророблена, і ми прийшли до якоїсь угоди. У нас дійсно дуже цікавий регіон. На території області знаходиться більше 600 підприємств. Багато підприємств працює зараз з вашою країною. Хотілося б, щоб наша співпраця в цьому відношенні тільки збільшувалася», - підкреслив Ігор Балута. 

«Ми розуміємо і підтримуємо вас. Угорщина завжди була одним з чемпіонів у підтримці євроінтеграції України. У будь-який час, з будь-якого питання Україна могла розраховувати на допомогу Угорщині. У тому числі ми дуже підтримуємо і візову політику, і безвізовий режим. Ми допомагаємо з візами українцям. За останні два роки угорське посольство в Києві посідало перше місце за кількістю наданих віз», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Міхаль Баєр.