Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра на Харківщині відсвяткують Івана Купала

Завтра на Харківщині відсвяткують Івана Купала

На початку липня на Харківщині традиційно проходить фестиваль пісенно-обрядового фольклору “Сьогодні Купала, а завтра Івана”, присвячений регіональним особливостям народних свят весняно-літнього календарю на Слобожанщині. У фестивалі беруть участь творчі колективи з богатьох районів Харківської області. 5 липня в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (с.Сковородинівка, Золочівського району) відбудеться традиційне свято Івана Купала у новому форматі. Для відвідувачів готується квест-містерія з Іваном та Марічкою, Водяником та Вогневиком, русалоньками та іншими неодмінними героями купальської ночі. Гості стануть не тільки глядачами, а й учасниками дійства.

На території музею також працюватимуть майстер-класи з плетіння вінків, виготовлення ляльок-мотанок, розпису сковородинівських торб та ін. У програмі також вивчення народних танців, народні ігри, катання на човнах і конях. І, безперечно, виступи фольклорних гуртів, святкова ілюмінація та стрибання через вогнище.

Екскурсії в музеї — з 11.00 до 20.00.
Початок свята — 17.00.
Початок квесту “Містерії Купала” — 20.00.
Завершення свята — 22.00.

Основна мета фестивалю – підтримка та збереження першоджерельних фольклорних традицій Слобожанщини. Організатор: Обласний організаціно-методичний центр культури та мистецтв, телефон: +380 (57) 700-26-62, e-mail: info@cultura.kh.ua