Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Між Міністерством оборони та Харківською ОДА планують підписати меморандум взаємодії

Між Міністерством оборони та Харківською ОДА планують підписати меморандум взаємодії

Заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома провів робочу нараду з представниками Міністерства оборони України - начальником відділу інформаційно-правового забезпечення - заступником начальника Головного управління по роботі з особовим складом МО ЗСУ, полковником Василем Ковтуном та начальником відділу супроводження переходу на військову службу за контрактом управління призову Головного управління персоналу ГШ ЗСУ, полковником Валерієм Скориком.

 У нараді також взяли участь т.в.о військового комісара Харківської області Дмитро Маліцький, начальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Анатолій Шевцов, начальник відділу оборонної і мобілізаційної роботи Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міської ради Юрій Йожиков.

Під час наради обговорювались питання проведення мобілізації та призову у Харківській області, матеріальної допомоги військовим, що знаходяться у зоні АТО, шефства над військовими частинами. Також обговорювалася можливість підписання Угоди про співробітництво між Міністерством оборони України та Харківською облдержадміністрацією.

«Перш за все, від Міністерства оборони я хочу висловити слова подяки за ту допомогу, яку наші військовослужбовці відчувають щодня саме від Харківської області та від харків'ян. Зараз у Міністерстві оборони вивчається питання укладення договорів, можливо меморандумів з обласними державними адміністраціями, з обласними радами з питання взаємодії, якраз у форматі координації зусиль. Тому що багато, з ким я зустрічався, висловлювали думку, що не вистачає саме координації у виконанні завдань. Люди готові допомагати військовослужбовцям і технікою, і людьми, і матеріальними засобами. Але ми пропонуємо розширити формат роботи, яка вже ведеться, і основоположним зробити тут моральні стимули та інформаційну роботу », - повідомив Василь Ковтун.

Як зазначив Василь Хома, керівництво області розгляне проект угоди та внесе до нього свої пропозиції щодо законодавчого удосконалення проведення призовної кампанії, шефської роботи та ін.

«Харківська область ніколи не була аутсайдером. Усі завдання, які перед нами ставилися керівництвом, ми завжди виконували чітко і без затримок. Я не бачу тут питань, які ми не могли б реалізувати. Звичайно, ми будемо йти і законодавчим шляхом, але це довгий шлях. А у нас немає часу, нам треба займатися проблемними питаннями зараз, не відкладаючи їх у довгу шухляду. Я думаю, що спільними зусиллями ми вирішимо багато з них результативно», - сказав він.

Теги