Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комплекси з управління комунальними відходами, які будуються, будуть екологічно безпечні

Комплекси з управління комунальними відходами, які будуються, будуть екологічно безпечні

Про це в ході «Прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, одним з основних місць видалення відходів на Харківщині є Дергачівський полігон ТПВ, на який вивозяться відходи з Харкова та прилеглих населених пунктів області. Починаючи з 2005 року, на полігоні проводяться роботи з його будівництва. Цього року за умови відповідного фінансування, планується завершити будівництво другого етапу 2-ої черги. Дергачівський полігон розширять на 2,5 га в протилежний від Дергачів бік - з тильного боку нині діючого звалища.

Також цього року в області передбачається будівництво двох комплексів з управління комунальними відходами в м.Люботин і м.Богодухів. Рішенням сесії облради в 2014 році виділено по 10 млн. грн. на кожен з них.

«На комплексах передбачається установка сортувальних ліній для відбору корисних фракцій. Органічні відходи будуть перероблені за допомогою технології біоремедіації. Згідно з оцінкою соціального ризику впливу планованої діяльності на навколишнє середовище, небезпечні речовини у викидах об'єктів не канцерогенні. Для забезпечення екологічної безпеки проектними рішеннями передбачається ряд захисних пристроїв та заходів, що виконують природоохоронні функції», - сказав Роман Грива.