Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримала 97 нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги

Харківська область отримала 97 нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги

На площі Свободи відбулося урочисте вручення нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги комунальному закладу охорони здоров’я (КЗОЗ) «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». У заході взяли участю голова обласної державної адміністрації Ігор Балута та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова.  

«Збільшення кількості санітарного транспорту та його суттєве оновлення поліпшать оперативність, ефективність і якість роботи служби в інтересах усіх тих громадян, хто її потребує, незалежно від того, чи знаходиться пацієнт в обласному, районному центрі або в сільській місцевості. Оснащення нових спеціалізованих автомобілів дозволяє підготовленому персоналу виїзних бригад проводити інтенсивний курс терапії в ході транспортування - прямо в машині і без втрати дорогоцінного часу. Висловлюючи подяку працівникам Центру екстреної медичної допомоги за неухильне виконання державних соціальних стандартів доїзду до хворих, обласна державна адміністрація і надалі розцінює розвиток екстреної медичної допомоги в регіоні як один із пріоритетних напрямків державної соціальної політики», - сказав Ігор Балута.

Голова ОДА вручив директору КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктору Забашті сертифікат на отримання 97 нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги. Після чого ознайомився з устаткуванням та оснащенням нових автомобілів.  

«Я дякую за нові автомобілі. Дуже приємно, що в такий важкий для країни час ми повсякденно відчуваємо підтримку і турботу державної влади і органів місцевого самоврядування. З повною відповідальністю можу сказати, що машини такого класу вперше в нашому центрі і можу пообіцяти від імені всього нашого колективу, що завдяки цим машинам ми будемо працювати ще ефективніше, ніж раніше», - сказав директор КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта.

Довідка. Відповідно до затвердженого наказом МОЗ України розподілу, за результатами конкурсних процедур, що проведені МОЗ України у 2013 році, Харківська область отримала 97 спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги класів А, В і С (для порівняння – Дніпропетровська та Львівська області отримають по 79 одиниць, м. Київ – 91, Донецька – 128, Волинська – 30, Сумська – 32). Відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» та розподілу автомобілів, їх єдиним отримувачем виступає обласний «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Відповідно до вказаного вище розподілу для обслуговування екстреною медичною допомогою населення міста Харкова за допомогою нового спеціалізованого санітарного автотранспорту передбачається спрямувати 57 автомобілів, а для обслуговування населення районів та міст обласного значення – 40 автомобілів.