Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2014 році до Харківської ОДА надійшло 370 запитів на інформацію

У 2014 році до Харківської ОДА надійшло 370 запитів на інформацію

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації обласної державної адміністрації Дмитро Ястрєбов. «На сьогодні до Харківської обласної державної адміністрації надійшло 370 запитів на інформацію. За аналогічний період минулого року – 360. За способом надходження - 128 запитів на інформацію подано через громадську приймальню голови ОДА, 2 факсом, 169 електронною поштою і 71 засобами поштового зв’язку. З 370 запитів на інформацію, які надійшли до ОДА протягом поточного року, 37 надіслано за належністю, по 21 запиту відмовлено у наданні інформації, на 312 надано інформацію», - сказав Дмитро Ястрєбов.  

Він зазначив, що до районних державних адміністрацій надійшло 273 запити на інформацію, з яких 13 надіслано за належністю, на 7 відмовлено у інформації, на 253 надано інформацію. Всі запити опрацьовано у встановлені законодавством терміни – 5 робочих днів.

«В поточному році запитувачів цікавила інформація, яку можна розподілити на декілька груп: інформація щодо стану навколишнього природного середовища; викиди забруднюючих речовин, розташування сміттєзвалищ, будівництво нових полігонів для ТБО; інформація щодо діяльності ОДА: це копії розпоряджень голови ОДА, положення про департаменти, відділи, також копії документів з реєстру публічної інформації, кількість звернень громадян, штатна чисельність структурних підрозділів, тощо. Також цікавили питання землекористування, питання соціального захисту та охорони здоров’я населення», - додав Дмитро Ястрєбов.