Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують посилити роботу з громадськими радами

На Харківщині планують посилити роботу з громадськими радами

Відбулося чергове VI-е засідання Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, на якому обговорювалися організаційні питання щодо роботи Ради, була заслухана інформація голови Ради Ірини Давидової про діяльність Ради у другому кварталі 2014 року, а також питання створення робочої групи з обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади). У засіданні Громадської ради взяв участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко. 

За його словами, сьогодні Уряд приділяє велику увагу співпраці громадських рад з органами, при яких вони утворені, обласних і районних адміністраціях. 

«На цьому тижні було доручення Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка посилити роботу з громадськими радами на рівнях районних та обласних адміністрацій. Ми також будемо це робити. Ми дуже зацікавлені у продуктивній роботі Громадської ради та готові співпрацювати на виконання цілей і завдань, які ми хочемо, щоб виконувала Рада. У січні нас чекає переобрання нового складу ради. І я хочу відзначити, що громадські організації зараз дуже активізувалися. Багато хто з них вже хочуть представити своїх людей, як кандидатів до Громадської ради при обласній адміністрації. Нині громадська активність дуже висока, але і з нинішнім складом Ради ми повинні попрацювати продуктивно», - сказав він.

В ході засідання було створено робочу групу з обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації влади у складі 10 осіб. Очолює групу – голова Громадської ради Ірина Давидова. Перше засідання робочої групи відбудеться 7 липня.