Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки впевнено перемогли на чемпіонаті України з синхронного плавання

Харків’янки впевнено перемогли на чемпіонаті України з синхронного плавання

З 28 по 30 червня 2014 року в харківському басейні «Локомотив» відбувся чемпіонат України з синхронного плавання та чемпіонат України з синхронного плавання серед юніорів. Участь в змаганнях взяли найкращі майстрині синхронного плавання з Донецької, Київської, Одеської, Миколаївської та Харківської областей. Також в чемпіонаті взяли участь представниці збірної команди України, для яких даний чемпіонат країни став генеральною репетицією напередодні міжнародних змагань. За підсумками чемпіонату України харківські спортсменки посіли перше загальнокомандне місце, випередивши суперниць з Києва та Донецької області.

В окремих видах програми спортсменки команди Харківської області завоювали всі золоті медалі:

- Анна Волошина – перше місце в соло
- Анна Волошина та Лоліта Ананасова – перше місце в дуетах
- Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Олена Гречихіна, Ольга Золотарєва, Катерина Резнік, Олександра Сабада, Катерина Садурська, Олександра Кашуба та Ксенія Сидоренко – перше місце у групових вправах
- Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Олена Гречихіна, Ольга Золотарєва, Катерина Резнік, Олександра Сабада, Катерина Садурська, Олександра Кашуба, Анастасія Савчук та Ксенія Сидоренко – перше місце у групових вправах та перше місце в комбінованої програми.

Також перемогу в загальнокомандному заліку здобули і юніорки, випередивши суперниць з Миколаївської та Донецької області.

В соло перемогу здобула Анастасія Савчук, а бронзову нагороду завоювала Валерія Бережна. В дуетах чемпіонками стали Анастасія Савчук та Олександра Кашуба. Також юні команди Харківської області здобули золоті медалі в групових вправах, та золото і бронзу у комбінованій програмі.

Варто зазначити, за ініціативи Південної залізниці змагання в якості глядачів відвідало близька 100 дітей зі Cлав’янську та Краматорську, які зараз перебувають у дитячих таборах Харківщини.