Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» успішно провів випробування вузла генератора Дніпродзержинської ГЕС

«Електроважмаш» успішно провів випробування вузла генератора Дніпродзержинської ГЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило випробування сердечника статора гідрогенератора СВ 1500/110-116М УХЛ4 станційний № 6 на Дніпродзержинській ГЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Вузол успішно пройшов випробування на питомі втрати і нагрівання. Потужність гідрогенератора даного типу становить 48,4 МВт. Проведені роботи стали одним з етапів у процесі виготовлення деталей для реконструкції гідрогенератора Дніпродзержинської ГЕС. Договір на поставку продукції був підписаний у жовтні 2013 року. Відвантаження агрегату заплановано на вересень 2014 року.

«Випробування проводилися в присутності представників замовника, які переконалися в тому, що замовлення виконується якісно і терміни поставки продукції неухильно дотримуються», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

«Електроважмаш» бере участь у реконструкції обладнання на Дніпродзержинській ГЕС з 2004 року. За цей час на електростанцію поставлено обладнання для модернізації та капітального ремонту 6-ти гідрогенераторів.
 
Довідка. ДП завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.  Поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни.