Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За I півріччя 2014 року до трудових архівів Харківщини передано 26 тисяч 935 справ

За I півріччя 2014 року до трудових архівів Харківщини передано 26 тисяч 935 справ

Про це під час обласної селекторної наради доповіла заступник директора Державного архіву Харківської області Лариса Юдіна. За її словами, за I півріччя 2014 року до трудових архівів передано 26 тис. 935 справ, що складає 58%. Найкраще цю роботу організовано в Краснокутському, Золочівському, Шевченківському, Куп’янському, Сахновщинському, Близнюківському, Барвінківському, Первомайському, Борівському районах та у м. Харків. У 2013 - І півріччі 2014 р. в Харківській області було створено 132 трудових архівів. У 2014 році районні архіви створено на території Куп'янського та Великобурлуцького районів, 15 трудових архівів створено при сільських радах: 12 – у Барвінківському, 1 – у Валківському, 2 – у Первомайському районах, 1 – при КУ "Бюро технічної інвентаризації Дворічанського району".

Минулого року для організації діяльності рішенням КП «Міський архів» Харківської міської ради відведено у користування дев’ятиповерхову будівлю по вул. Конєва,7 загальною площею 7 тис. 707,4 м.кв., із площею архівосховищ 1 тис. 223 м. кв.

«Аналогів подібного ставлення з боку органів місцевого самоврядування до діяльності трудового архіву більше немає в Україні. До цього трудового архіву минулого року інтенсивно передавалися документи тимчасового терміну зберігання із сховищ Державного архіву, а поточного року розпочато передачу таких документів від архівного відділу Харківської міської ради. На даний час у КП «Міський архів» зберігається вже 137 тис. 652 справи тимчасового зберігання», - зазначила Лариса Юдіна.