Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани Харківщини підбили підсумки першого етапу огляду-конкурсу первинних організацій

Ветерани Харківщини підбили підсумки першого етапу огляду-конкурсу первинних організацій

Організаційна-методична комісія Харківської обласної ради організацій ветеранів України підбила підсумки огляду-конкурсу, присвяченому 70-літтю Великої Перемоги серед первинних організацій ветеранів. Під час засідання комісії, керівники первинних ветеранських організацій області обмінялися досвідом своєї роботи з об’єднання людей похилого віку, ветеранів війни та праці, співпраці з іншими громадськими об’єднаннями, органами влади.  

У роботі організаційно-методичної комісії та урочистому нагородженні взяв участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко. Вітаючи нагороджених від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути, він подякував ветеранам за їх, незважаючи на похилі роки, активну життєву і громадянську позицію та побажав життєвої наснаги на ще багато років вперед.

Найбільш активні ветеранські осередки майже з усіх районів області та м. Харкова були відзначені і урочисто нагороджені.

Довідка. На сьогодні в області діють 1428 первинних організацій, що об’єднують понад 600 тис. ветеранів всіх категорій, а з врахуванням 10 колективних членів, які входять до складу обласної ради організацій ветеранів України, близько 700 тис., з 815 тис. пенсіонерів, хто отримує пенсії за віком в області.
Серед ветеранів:
- Два Героя Радянського Союзу (Пуртов Ф.П.,Карпєєв М.П.)
- Герої України - 7 чоловік;
- Герої Соціалістичної праці - 31 чоловік;
- Кавалери 3-х орденів «Слави» - 3 чоловіка.