Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центри соціально-психологічної реабілітації Харківщини надають допомогу переселенцям із Донецької та Луганської областей

Центри соціально-психологічної реабілітації Харківщини надають допомогу переселенцям із Донецької та Луганської областей

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. Вона зазначила, що в цей дуже непростий час, коли до Харківської області приїжджає велика кількість переселенців з Луганської та Донецької областей, центри соціально-психологічної реабілітації регіону згідно законодавства мають право і надають відповідну допомогу, в тому числі дітям із цих регіонів.  

«На сьогоднішній день один із обласних закладів цілеспрямовано прийняв дітей із Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації Луганської області. Ми не бачимо різниці – дитина з нашої області чи з іншої. Якщо є і буде така необхідність ми обов’язково будемо брати дітей з цих областей на реабілітацію і надалі. Адже вони всі громадяни України. Ми зобов’язані надавати їм допомогу», - сказала Тетяна Печерських.

Також начальник Служби у справах дітей зазначила, що на територію Харківської області переселилися деякі сімейні форми виховання з Донецької та Луганської областей. «На територію Зміївського району прибула прийомна сім’я із трьома прийомними дітьми і двома власними. На територію Лозівського району прибув дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується семеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тобто ту допомогу, яку ми можемо надавати, ми обов’язково надаємо», - підкреслила Тетяна Печерських.