Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області актуальне питання культивації позитивного іміджу сім'ї

У Харківській області актуальне питання культивації позитивного іміджу сім'ї

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. За її словами, станом на 24 червня цього року на території області в різних формах виховання, тобто і в державних закладах, і в сімейних формах виховання, під опікою і піклуванням в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу виховується 4614 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

«Протягом цього року кількість дітей цієї соціальної категорії зменшилась на 63 особи. Здається зовсім невеличка кількість. Проте лише протягом цього півріччя 232 дитини знову отримали правовий статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Тобто позитивна динаміка з цього питання у нас спостерігається протягом останніх декількох років. Такі зміни є достатньо добрими», - сказала Тетяна Печерських.

Вона додала, що за результатами аналізу, із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 47% діти, які народжені поза межами шлюбу одинокими матерями.

«Таким чином на сьогоднішній день в області достатньо актуальним є питання не лише щодо попередження соціального сирітства. А й питання проведення роботи з культивації позитивного іміджу сім’ї, принципів сім’ї. Це завдання взагалі всієї держави», - підсумувала начальник Служби у справах дітей ОДА.