Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині шукають нові підходи розвитку туризму

На Харківщині шукають нові підходи розвитку туризму

Відбулася нарада з питань розвитку туризму в Харківській області під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Івана Варченка за участю 15 представників туристичних агентств і туроператорів області. Під час обговорення було запропоновано низку питань, вирішення яких буде сприяти пожвавленню, в першу чергу, внутрішнього туризму.

Мова йшла про використання транспортного потенціалу регіону для інформування про його туристичні об’єкти, створення благодійного фонду для збереження і відновлення архітектурних історичних пам’яток, якість обслуговування та нові екскурсійні напрямки, зокрема «Харків, як музей індустріалізації», пішохідні та веломаршрути історичним центром міста; участь у Всеукраїнських ярмарках з туризму; розвиток рекреаційного туризму для молодих сімей з маленькими дітьми; а також про необхідність привернути суттєву увагу до малих історичних міст Харківської області, де збереглася найбільша кількість цікавих історико-культурних пам’яток, таких як Чугуїв, Краснокутськ, Ізюм, Валки та інші.

«Сьогодні ми визначили перелік напрямків, у яких я бачу потребу рухатися і Департаменту культури і туризму ХОДА, і структурам РДА, місцевим радам. Вкрай важливе питання - відновити обмін молодіжними та дитячими туристичними групами із західними областями України. Ми звернемося до «Укрзалізниці» з проханням відновити туристичні напрямки, щоб на період канікул наші діти, студенти, дорослі мали можливість їздити на захід країни. Цікава пропозиція - ширше використовувати можливості соціальної Інтернет-мережі для промо-акцій серед молоді. Також важливе питання - збереження та відновлення історичних пам’яток, у тому числі за участю волонтерів», - сказав він.

В ході засідання також було обговорено питання створення Координаційної ради, як постійно діючого робочого органу для обговорення питань у сфері розвитку туристичної галузі. Перша така зустріч відбудеться вже на початку серпня.