Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Охорона державного кордону в Харківській області знаходиться під контролем

Охорона державного кордону в Харківській області знаходиться під контролем

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв і начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук побували на місцевому пункті пропуску «Стрілече», щоб подивитися, як він був переобладнаний з метою посилення державного кордону України з Російською Федерацією. «Ми приїхали сюди подивитися, як посилили наш кордон в інженерному сенсі і як переобладнали місцевий пункт пропуску. Ви бачите рів, який виритий прямо на кордоні. Він чотириметровий, хоча за нормами він повинен бути двометровим. Ми зробили його ширшим», - зазначив голова ХОДА Ігор Балута. За його словами, таким чином будуть переобладнані всі місцеві пункти пропуску на території Харківської області.

Начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук розповів, що ситуація на кордоні хоч і напружена, але контрольована. «Є певне накопичення з російського боку збройних сил. На сьогоднішній день кордон охороняється посилено. Особлива увага зараз приділяється заходам інженерного облаштування безпосередньо на лінії державного кордону. Ведемо певну роботу з посилення і зміцнення пунктів пропуску з метою адекватних дій, аж до введення кругової оборони», - повідомив Олександр Крук.

Начальник Харківського прикордонного загону також розповів, що серйозно посилюються контрольно-режимні заходи, які проводяться у взаємодії з представниками МВС і СБУ.

Начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв підтвердив, що міліція і прикордонна служба щільно співпрацюють. «Сьогодні охорона державного кордону - важливе питання. Згідно нашої єдиної дислокації, ми наблизили патрульні наряди міліції, координуємо наші дії, здійснюючи спільне патрулювання на деяких ділянках. Вирішується питання будівництва блокпостів, на яких будемо чергувати разом і таким чином вирішувати завдання охорони державного кордону», - зазначив Анатолій Дмитрієв.