Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін привітав з призначенням нового начальника Південної залізниці

Ігор Райнін привітав з призначенням нового начальника Південної залізниці

Сьогодні заступник генерального директора «Укрзалізниці» Віталій Жураківський представив керівному складу ДП "Південна залізниця" нового начальника. Розпорядженням Кабінету Міністрів № 549-р від 11 червня 2014 року ним призначено Миколу Уманця, який раніше обіймав посаду першого заступника начальника Південної залізниці. Від імені Харківської обласної державної адміністрації його привітали перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін та директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури ХОДА Євген Водовозов.

«Хочу сказати, що обласна державна адміністрація підтримала призначення Миколи Григоровича на цю посаду. Для нас сьогодні дуже важливо, щоб Південною залізницею керував не тільки потомствений харків'янин, а і людина-професіонал, тому що дана дорога має межі як з Російською Федерацією, так і з Донецькою залізницею. Ми з Миколою Григоровичем колеги по депутатському корпусу обласної ради, тому я знаю його особисто як людину принципову, яка відстоює в сесійній залі позицію не тільки вашого трудового колективу, а й, в першу чергу, пасажирів. Час зараз відповідальний, серйозний. Я переконаний, що тільки такого рівня керівник, з таким досвідом здатний впоратися з тими завданнями, які будуть стояти перед Південною залізницею», - сказав Ігор Райнін.

Біографічна довідка:
Микола Григорович Уманець народився 12 травня 1964 року у м. Дергачі Харківської області.
У 1983 році, після закінчення професійно-технічного училища №23, прийшов у локомотивне депо Харків-Сортувальний, де працював помічником машиніста, машиністом електровоза, машиністом тепловоза,  машиністом-інструктором локомотивних бригад, заступником начальника депо з ремонту локомотивів.
У 1991 році закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту за спеціальністю «Електрифікація залізниць». У 1997 році — Харківську державну академію залізничного транспорту за спеціальністю «Локомотиви».
З липня 2000-го по лютий 2001 року — заступник начальника локомотивної службі з ремонту локомотивів Південної залізниці.
З лютого 2001-го по серпень 2001 року — перший заступник начальника локомотивної служби Південної залізниці.
З сепня 2001-го по липень 2003 року — начальник служби матеріально-технічного постачання Південної залізниці.З жовтня 2003-го по квітень 2011 року — заступник начальника Південної залізниці по рухомому складу і матеріально-технічному постачанню.
З квітня 2011-го по серпень 2012 року — головний інженер Південної залізниці.
З серпня 2012-го по червень 2014 року — головний інженер - перший заступник начальника державного підприємства "Південна залізниця".

Кандидат технічних наук. Депутат Харківської обласної ради сьомого скликання.
Має державні нагороди та почесні звання: нагрудний знак «Почесний залізничник» (2002 р.), почесне звання «Заслужений працівник транспорту України» (2006 р.), орден «За заслуги» ІІІ ступеня (2009 р.), нагрудний знак «За заслуги. Укрзалізниця» ІІІ ступеня (2014 р.).

Теги