Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення Ігоря Балути до мешканців Харківської області у День скорботи

Звернення Ігоря Балути до мешканців Харківської області у День скорботи

22 червня ми вшановуємо пам’ять всіх українців, хто ставав на захист рідної землі, хто не повернувся з поля бою, віддавши життя за майбутнє людства, за мир і свободу. Той недільний ранок, 22 червня 1941 року, скорботною сторінкою увійшов в життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжорстокіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого нашогоспіввітчизника. І скільки б не минуло років, ми знову вклоняємося усім, хто врятував нашу Вітчизну, захистив рідну домівку.  Гіркота утрат не має терміну давності. 73 роки тому Друга світова війна   болем, відчаєм  увірвалася майже в кожну домівку і залізним страхіттям пройшла через кожне серце, кожну долю і кожне життя.

Як не прикро усвідомлювати, сьогодні наша країна, наша земля  знов у вогні. На сході країни триває справжня війна – війна за свободу, за мир, за єдину Україну. Ми розділяємо з рідними і близькими загиблих глибоке почуття скорботи і непоправної втрати.

Минають роки, минуть століття, але зболена пам'ять про загиблих, розстріляних, закатованих житиме вічно. Вона - нагадування минулого і пересторога сьогоденню і майбутньому.

Хай же пам'ять про всіх  убієнних згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення власної держави на власній землі, розвитку демократії, вільного життя кожної людини.

Слава їм, вічна і світла пам'ять!

З повагою,

Голова  обласної

державної адміністрації                                                                                          І.М.Балута