Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Середньомісячна заробітна плата на Харківщині зросла майже на 4%

Середньомісячна заробітна плата на Харківщині зросла майже на 4%

За 4 місяці 2014 року середньомісячна заробітна плата штатних працівників Харківської області зросла, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 3,8%, і склала 2943 грн. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. У чотирьох районах: Балаклійському, Красноградському, Зміївському та Первомайському рівень зарплати вище середньообласного, хоча в Близнюківському, Дворічанському, Зачепилівському, Золочівському, Коломацькому, Краснокутському, Печенізькому, Сахновщинському, Нововодолазькому районах вона більш ніж на чверть нижче середньої по області.

«На рівень зарплати і, відповідно, наповнюваності місцевих бюджетів негативно відбивається існуюча заборгованість. У порівнянні з початком року вона зросла на 61,7% або на 45,8 млн. грн. На 1 червня загальна заборгованість із заробітної плати в області склала 120,2 млн. грн. Найбільша сума боргу - 84% зосереджена на державних підприємствах, в основному, розташованих у м. Харкові - 101,4 млн. грн. Порівняно з 1 січня борги на них зросли на 41,7 млн. грн. (на 70%). Найбільше в поточному році зросли борги на економічно активних підприємствах у Дергачівському, Краснокутському, Чугуївському районах, у містах Куп'янськ, Первомайський, Люботин і Харків», - сказав Віктор Коваленко.

Він також зазначив, що з часу останньої селекторної наради вдалося практично вдвічі зменшити заборгованість на комунальних підприємствах. А в 9 районах області: Близнюківському, Зачепилівському, Золочівському, Ізюмському, Коломацькому, Куп'янському, Первомайському, Печенізькому та Шевченківському відсутні борги на економічно активних підприємствах.