Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область є «піонером» у багатьох починаннях, які згодом визнаються національними орієнтирами

Харківська область є «піонером» у багатьох починаннях, які згодом визнаються національними орієнтирами

Як зазначила у ході наради щодо практичного впровадження переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади, які надаються через центри надання адміністративних послуг, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, Харківська область традиційно є одним з лідерів соціально-економічного розвитку України. «У 2011 році у нас одним з перших в Україні був відкритий Єдиний дозвільний центр, організований з урахуванням кращих європейських і світових практик. Згодом, відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги», Єдиний дозвільний центр був трансформований в Центр надання адміністративних послуг», - розповіла Юлія Світлична.

Також вона зазначила, що одним з основних вимог цього Закону було відкриття до 1 січня 2014 року центрів надання адміністративних послуг у містах і районах області з метою створення цивілізованих умов для підприємців і населення в процесі отримання послуг, що надаються державними органами.

«Я звертаю особливу увагу всіх присутніх і прошу Вас донести це своєму керівництву, що Закон України «Про адміністративні послуги» повною мірою набув чинності ще з 1 січня цього року, і у нас немає іншої альтернативи крім беззаперечного його виконання. Хочу раз і назавжди запевнити всіх, хто сумнівався, що курс нового Уряду України спрямований на розвиток системи Центрів надання адміністративних послуг і «відкату» назад не буде. Центри стануть основною для організації прозорої і зрозумілої взаємодії органів державної влади з населенням і бізнесом. Яскравим підтвердженням обраного курсу стало прийняття 16 травня цього року розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг»», - повідомила Юлія Світлична.

Довідка. Розпорядженням затверджено перелік з 51 адміністративної послуги органів виконавчої влади, які надаватимуться через центри. Передбачено поетапне введення в дію даного переліку: 7 адмінпослуг - з 1 вересня 2014 року, 26 адмінпослуг - з 1 жовтня 2014 року, 18 адмінпослуг - з 1 січня 2015 року. Дане розпорядження є підставою для поетапного відпрацювання взаємодії адміністраторів центрів із суб'єктами надання адміністративних послуг, представники яких присутні на даному засіданні.

Фактично, на рівні районів і міст обласного підпорядкування це будуть 5 структур:

• Реєстраційна служба Головного управління юстиції в Харківській області;

• Головне управління Державного агентства земельних ресурсів України в Харківській області;

• Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області;

• Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області;

• Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби України в Харківській області.