Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медичну допомогу в Святогорську буде забезпечено на належному рівні

Медичну допомогу в Святогорську буде забезпечено на належному рівні

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан спільно з представниками Слов'янського відділу охорони здоров'я, у веденні якого знаходиться медичне обслуговування м.Святогірськ, сьогодні обговорили проблемні питання управління та організації медичного обслуговування прибулих громадян, конкретні кроки у разі збільшення їх потоку, а також проблеми санепідблагополуччя на території міста. За словами Олександра Галацана, медичне забезпечення міста організовано на досить хорошому рівні. Організовано інформування про контактні телефони та відповідальні особи медичної служби міста, про можливість отримати необхідну медичну допомогу. Налагоджена стабільна робота виїзної бригади екстреної медичної допомоги, яка, хоча і з деякими обмеженнями, забезпечена медикаментами, витратними матеріалами і паливом.

«За рахунок прибуття в Святогірськ частини медиків з міських лікарень Слов'янська кадровий склад медичної частини міста укомплектований. Проводиться диспансеризація хронічних хворих, в тому числі і прибулих громадян, хворих на діабет, онкологічні та інші захворювання. Хоча для подальшої стабільної роботи медики Святогорська відчувають потребу в інсуліні та інших цукрознижувальних препаратах, лікарських засобах для лікування гіпертонії, бронхіальної астми, інших хронічних захворювань, перев'язувальних матеріалах і розчинах. Вимагає поповнення запасів палива і служба екстреної медичної допомоги», - сказав Олександр Галацан.

За оцінками фахівців, медична служба Святогорська має достатні професійні та кадрові резерви для подальшого медичного обслуговування, як постійних жителів міста, так і громадян, які прибули з інших територій, навіть якщо їх кількість найближчим часом буде збільшуватися.

Нагадаємо, що сьогодні у м. Святогірськ Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, голова Харківської ОДА Ігор Балута провели робочу нараду, присвячену питанням організації роботи всіх соціальних служб для вирішення проблем людей, які виїхали з Донецької та Луганської областей.