Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута обговорив з представником ООН проблемні питання, пов'язані з розміщенням і соціальним захистом переселенців

Ігор Балута  обговорив з представником  ООН  проблемні питання, пов'язані з розміщенням і соціальним захистом переселенців

Регіональний представник УВКБ ООН в Республіці Білорусь, Республіці Молдова та в Україні пан Олдріх Андрисєк побував у Харкові і разом з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою взяв участь у робочій нараді, на якій були розглянуті питання, пов'язані з проблемами людей, що прибули на Харківщину з Донецької та Луганської областей. «Ми як організація намагаємося допомогти там, де уряд, можливо, не має достатньо ресурсів», - пояснив мету свого візиту пан Олдріх Андрисєк.

Як Регіональний представник УВКБ ООН Олдріх Андрисєк за останні півроку побував в Україні п'ять разів. Місяць тому був у Харкові. Але тоді, каже він, людей, які прибули з Донецької та Луганської областей, було пару сотень, і вирішити проблему їх утримання та розміщення було не складно. Тепер прибулих вже тисячі, разом з їх числом зростає і кількість проблем.

Пан
Олдріх Андрисєк залишився задоволений тим, як у Харківській області поставлена ​​робота з надання допомоги біженцям і що вирішуються не тільки питання розміщення, а й соціальні питання. Причому, впевнений Андрисєк, вже сьогодні потрібно думати про перспективи, недалеке майбутнє.

«Наближається зима, люди не можуть жити в піонерських таборах, вони не можуть жити в санаторіях нескінченно. І про це будемо з губернатором говорити, як планувати свої дії, щоб обстановка не загострилася», - зазначив Андрисєк.

Після наради Регіональний представник УВКБ ООН в Республіці Білорусь, Республіці Молдова та в Україні пан Олдріх Андрисєк подякував всім громадянам, які відгукнулися на чужу біду.

«Хочу подякувати всім харків'ян, які відкрили свої серця і свої будинки, взяли до себе цих людей, які позбавлені нормального життя», - підкреслив він.