Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планують сформувати гармонійний і неконфліктний культурний простір

У Харківській області планують сформувати гармонійний і неконфліктний культурний простір

Про це в ході прес-конференції повідомив в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «Нам хотілося б, щоб у Харківській області був сформований гармонійний і неконфліктний культурний простір. Його інформаційна частина полягає в назвах наших вулиць, площ, в присутності пам’ятників, які стоять на території Харківської області. У всьому тому, що дозволяє людям створювати конфлікти між собою і десь вигравати в цих конфліктах, або дозволяє людям миритися між собою і ставити інші цілі, якогось глобального чи загального характеру. Я дотримуюсь тієї позиції, що харківські вулиці та площі повинні носити неконфліктні для харків’ян та українців назви», - сказав Іван Варченко.

Також він зазначив, що з центральної частини міста необхідно прибрати всі пам'ятники, які поділяють суспільство, наприклад, пам'ятник Леніну, але знищувати їх не треба.

«Я за те, щоб у Харківській області був пантеон пам’ятників, які є цінними для окремої категорії громадян. Центральні площі повинні бути прикрашені тими символами, які є спільними для всіх, наприклад, іменами нобілевських лауреатів», - сказав Іван Варченко.