Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута привітав медичних працівників з професійним святом

Ігор Балута привітав медичних працівників з професійним святом

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника. Привітали медиків голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Це свято всіх тих, хто присвятив своє життя найгуманнішій справі - охороні здоров'я нашої нації. Ви першими зустрічаєте кожного при появі на світ, супроводжуєте на довгій ниві людського життя, допомагаєте і вселяєте впевненість у власних силах, щедро ділитеся своїми знаннями, умінням і теплом власної душі. Немає необхідності доводити, наскільки важлива й значна ваша повсякденна, самовіддана місія - дбати про життя і здоров'я кожної людини, вселяти тепло і надію в людські душі. Медична громадськість Харківщини завжди славилася своїм високим професіоналізмом, науковим і кадровим потенціалом, давніми традиціями», - сказав Ігор Балута.

За його словами, сьогодні медичну допомогу населенню області надають 1019 закладів охорони здоров'я, 53 з яких є клінічними базами численних кафедр медичного університету, медичної академії післядипломної освіти та фармацевтичного університету. Важливу роль у наданні медичної допомоги населенню області здійснюють також 11 науково-дослідних інститутів Академії медичних наук України, а також мережа відомчих медичних установ.

«В установах охорони здоров'я Харківської області працює більше 10 тисяч лікарів, у тому числі 300 докторів, 1300 кандидатів медичних наук і 30 тисяч середніх медичних працівників. Ви не шкодуєте сил і часу на боротьбу з недугами, берете на себе важку ношу людського болю і страждань, не порушуючи виконання святого боргу - допомагати ближньому навіть в умовах власного неблагополуччя. За це Вам - низький уклін», - сказав голова ОДА.

До Дня медичного працівника Ігор Балута і Людмила Давидова вручили Почесні грамоти та подяки Харківської облдержадміністрації та облради кращим працівникам охорони здоров'я.