Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області приділяється особлива увага роботі з іноземними інвесторами

У Харківській області приділяється особлива увага роботі з іноземними інвесторами

Про це на першому засіданні Робочої групи з питань захисту прав інвесторів на території Харківської області заявив її голова, перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «На сьогоднішній день в Україні та Харківській області зокрема склалася ситуація, коли привабливі в інвестиційному плані території можуть опинитися під загрозою відтоку інвестицій. Зважаючи на це, перед керівництвом області зараз стоять важливі завдання - не тільки залучити інвесторів в наш регіон, а й сприяти тому, щоб іноземні компанії були впевнені в надійності наших взаємин, - сказав Ігор Райнін. - З цією метою 30 травня 2014 року головою обласної державної адміністрації було підписано розпорядження про створення Робочої групи з питань захисту прав інвесторів на території Харківської області».

Він зазначив, що основними завданнями даної Робочої групи є створення сприятливих умов для залучення і ефективного використання інвестицій; поглиблення взаємодії між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та суб'єктами господарської діяльності у сфері інвестування; сприяння суб'єктам інвестиційної діяльності в проходженні погоджень та дозвільних процедур під час реалізації інвестиційних проектів; підготовка пропозицій щодо підтримки та розвитку інвестиційної привабливості Харківської області.

Велика частина розглянутих питань стосувалася митних процедур, податкового законодавства, а також державного регулювання зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності.

«Запрошені представники відповідних територіальних органів змогли роз'яснити деякі питання вже в рамках наради, що є підтвердженням конструктивного діалогу бізнесу і влади в регіоні. Надалі ми плануємо розвивати і вдосконалювати цей процес за участю не тільки членів нашої Робочої групи, а й залученням керівників відповідних профільних організацій та органів влади», - підсумував Ігор Райнін.